Slutkoncepten

Ojoj längesen jag skrev här känns det som. Vi har så himla mycket att göra just nu. förra veckan avslutade vi slutpresentation på våra gungbrädeprojekt. Presentationerna poängsattes av lärare, tvåorna och de andra grupperna utifrån hur väl vi lyckades kommunicera ut våran process och våra två koncept. Även fast vi tyckte att våran presentation inte alls gick som vi tänkt oss, så lyckades vi ändå få högst poäng av alla grupper. Åttor, nior och av tvåorna fick vi tillochmed en tia! Riktigt roligt må jag säga. Vi gjorde dock en liten annorlunda presentation och gick all in och låtsades att vi var ett riktigt företag som skulle presentera våra två senaste projekt! Vi hade till och med namnlappar och matchande kläder. Och det verkade ju gå hem! 
Tänkte slänga in bilder på våra två slutkoncept. Två 3D-bilder i lekplatsmiljö. 
Den första är våran förbättrade (2.0) gungbräda, även kallad "Hästen". Skönare sadelinspirerade sitsar, bättre handtag för långa och korta,
dubbla sitsar för att kunna gunga flera stora som små, fjädrar och gumistöd för att minska "dunsen".
 
I vårat innovationsprojekt tog vi mycket hänsyn till våran analys och vad barnen hade sagt och gjort i intervjuer och observationer. Det visade sig att barnen inte ville använda gungbrädan till vad den var till för, det vill säga att sitta och gunga. Barnen tyckte istället det var mycket roligare att stå, balansera och hoppa från brädan. Efter massor av idéer och skissarbete så valde vi helt enkelt att fokusera på det. Vi utvecklade istället en bräda barnen kan hoppa ifrån och tävla vem som kommer längst, "Gräshoppan". På "trälisterna" på sidan finns symboler av först en gräshoppa 1m, groda 2m och en hare 3m. Jag gillar verkligen den här produkten och tror faktiskt att den skulle fungera på riktigt eftersom den uppfyller de behov vi tog reda på.
 
 
Designmetoder | |
Upp