Prickar

Om jag förra veckan skrev ca 10 000 ord har jag den här veckan gjort 10 000 prickar. SÅ less på prickar. Men imorgon är det färdigprickat, för då ska det vara klart. Det är alltså vårat sista projekt i kursen, mönster till laserskärning av plåt som ska presenteras och lämnas in imorgon. Det är en Cortenplåt som vi ska laserskära i, som är en plåt som rostar utan att rosta sönder. Jättefin! Våra avlånga plåtar ska sedan finnas till allmän beskådning på Wij trädgårdar i Ockelbo!
 
Min plåt blev i alla fall hyffsat klar idag. Jag blev inspirerad av bilder i gamla serietidningar, med stora och små punkter för att bygga upp en bild. Sen ville jag även att bilden skulle bli som en optisk illusion, jag vill att man liksom ska stanna upp och fundera på vad mönstret egentligen föreställer. Förutom det har mönstret även med natur att göra eftersom den ändå ska finnas i en trädgård. 
 
Sen skulle vi ju också göra en prototyp i verklig storlek och skära ut det som sedan ska laserskäras.... Träningsvärken idag är inte nådig.
Såhär blev den tillslut (i lite slarvigt prototyp-stuk), hoppas på att inte behöva göra allt för mycket ändringar..!
 
 
Allmänt | | En kommentar

Omväxling

Det har ju inte endast varit skrivkramp den här senaste veckan. Tänkte visa lite annat kul jag har haft för mig.
Åkte och hälsade på min mormor med min mamma och min bror, stannade till i Norberg där min mamma och pappa bodde ett år, så himla mysigt så jag dog lite. 
 
Åt väldigt god mat, bland annat på en herrgård.
 
Åkte till Stockholm i Måndags och tänkte stanna nån vecka.
 
Igår gick vi på upptäcksfärd. Hejhej.
 
 
Och hade även årets första grillparty, perfekt omväxling från plugget. 
 
Allmänt, Vardag, fest och mittemellan | | Kommentera

Skrivkramp

Nu ska ni få se vad jag håller på med.
I måndags kl 9.00 fick vi en individuell uppgift. Vi skulle göra en förstudie på max tio sidor åt företaget Miele för att ta fram riktlinjer för hur nästa generations ugnar kan komma att se ut. Något stressad blev man när man kollade igenom uppgiften och insåg hur mycket man skulle behöva göra på endast tre dagar. Men igår, till och med ett par timmar innan deadline så blev jag äntligen klar, efter mycket slit.
Inte nog med det fick vi idag ta del av en annans arbete som vi ska granska och kommentera med konstruktiv kritik. Det ska vara klart imorgon kl 16.00, men jag känner mig hyffsat klar redan nu.
Men nejnej, det var inte slut på skrivande där heller, för inte nog med det har vi även 26 litteraturfrågor som även dom ska vara inne imorgon kl 16.00. Med andra ord, den här veckan har varit lite av en mardrömsvecka och jag undrar hur många ord jag skrivit sammanlagt. Men nu har jag bara en litteraturfråga kvar, och finslip av granskningen så jag känner mig ändå på banan! Skönt!
 
Nedan ser ni min rapport.
 
Granskningen under arbete..
 
Och även litteraturfrågorna under arbete..
Allmänt, Designmetoder | | Kommentera
Upp